Östersjövägen 1, 236 36 Höllviken

När du vill betala lite i taget

KlinikSupport erbjuder dig som patient att dela upp din tandvårdsräkning precis som vilket annat inköp som helst.


Du kan välja att betala hela beloppet efter din behandling utan några extra kostnader.


Du kan också välja upp till 12 månaders räntefri delbetalning.


Du gör ditt val av betalningsalternativ i lugn och ro månaden efter behandlingen.

Undersökning hos tandhygienist


Vi arbetar ständigt med olika aspekter av verksamheten för att kunna erbjuda dig som patient den bästa tänkbara servicen. För att kunna frigöra tid till snabbare behandling eller akut-tid har vi fått omorganisera och arbeta mer delegerat.


Vår duktiga Tandhygienist Nardi Dani som arbetat hos oss sedan 2011 med full kompetens utför vanligtvis den årliga undersökningen av mun och tänder, inklusive röntgen för att se om det finns hål eller andra skador i munnen. Tandhygienisten tar även tandsten och polerar tänderna samt ger individuella förebyggande råd om hur just du ska sköta dina tänder för att till exempel undvika hål och tandköttsproblem. Om behandling krävs, till exempel lagning, utför tandläkaren det.

Tandvårdsstödet

Alla som anses vara bosatta i Sverige, enligt socialförsäkringsbalken har rätt till statligt tandvårdsstöd från och med det år man fyller 20 år.


Tandvårdsstödet har tre delar:

  • Tandvårdsbidrag - dels ett som alla får, dels ett särskilt som riktas till vissa patientgrupper
  • Högkostnadsskydd
  • Särskilt tandvårdsbidrag (från och med 1 januari 2013)


Den 1 januari 2013 införs det tredje steget i tandvårdsreformen. I tredje steget förstärks stödet till personer som kan få problem med tänderna på grund av sin sjukdom eller funktionsnedsättning.


Vissa patientgrupper kan få billigare tandvård genom ett särskilt tandvårdsstöd.

Särskilt tandvårdsstöd erbjuds vissa patientgrupper i Region Skåne. Det gäller personer som har stort omvårdnadsbehov och personer som behöver tandvård i samband med vissa sjukdomar och sjukdomsbehandlingar. Tandvården som erbjuds är så kallad nödvändig tandvård. 

Vem har rätt till stödet?


Du får särskilt tandvårdsstöd om du har ett tandvårdsintyg (»grönt kort«), eller tillhör någon av de fjorton patientgrupper som får tandvård som ett led i en sjukdomsbehandling. 

Det är i första hand kommunens medicinskt ansvariga sjuksköterska eller motsvarande som bedömer om du har rätt till tandvårdsintyg. Sjukvården kan remittera eller hänvisa dig som har rätt till tandvård som ett led i en sjukdomsbehandling. Det är alltid din tandläkare som ansöker om särskilt tandvårdsstöd efter att ha bedömt ditt behandlingsbehov.