Nyheter och erbjudande

   

nÄr du vill betala lite i taget

 • resurs
 • KlinikSupport erbjuder dig som patient att dela upp din tandvårdsräkning precis som vilket annat inköp som helst.

  • Du kan välja att betala hela beloppet efter din behandling utan några extra kostnader.
  • Du kan också välja upp till 12 månaders räntefri delbetalning.
  • Du gör ditt val av betalningsalternativ i lugn och ro månaden efter behandlingen.

 

   

stora fÖrÄndringar i tandvÅrdsstÖdet

 • Alla som anses vara bosatta i Sverige, enligt socialförsäkringsbalken har rätt till statligt tandvårdsstöd från och med det år man fyller 20 år.
 • Tandvårdsstödet har tre delar:
 • Tandvårdsbidrag - dels ett som alla får, dels ett särskilt som riktas till vissa patientgrupper
 • Högkostnadsskydd
 • Särskilt tandvårdsbidrag (från och med 1 januari 2013)
 • Den 1 januari 2013 införs det tredje steget i tandvårdsreformen. I tredje steget förstärks stödet till personer som kan få problem med tänderna på grund av sin sjukdom eller funktionsnedsättning.
 • Vissa patientgrupper kan få billigare tandvård genom ett särskilt tandvårdsstöd.

  Särskilt tandvårdsstöd erbjuds vissa patientgrupper i Region Skåne. Det gäller personer som har stort omvårdnadsbehov och personer som behöver tandvård i samband med vissa sjukdomar och sjukdomsbehandlingar. Tandvården som erbjuds är så kallad nödvändig tandvård.

  Vem har rätt till stödet?

  Du får särskilt tandvårdsstöd om du har ett tandvårdsintyg (»grönt kort«), eller tillhör någon av de fjorton patientgrupper som får tandvård som ett led i en sjukdomsbehandling.

  Det är i första hand kommunens medicinskt ansvariga sjuksköterska eller motsvarande som bedömer om du har rätt till tandvårdsintyg. Sjukvården kan remittera eller hänvisa dig som har rätt till tandvård som ett led i en sjukdomsbehandling. Det är alltid din tandläkare som ansöker om särskilt tandvårdsstöd efter att ha bedömt ditt behandlingsbehov.

 • Vi har en broschyr som ger övergripande information i det här ämnet. Den kan du ladda ner här:

Broschyr om tandvårdsstöd

   

 

tandblekning

 • Tandblekning.

 • Färgen på tänder kan variera av många olika anledningar. På många blir tänderna naturligt mörkare med åren men de kan också färgas av tobak, viss sorts mat och dryck som kaffe, te och vin. Även vissa sjukdomar kan ge missfärgningar. Det finns olika metoder att bleka tänderna men alla görs med blekmedel, oftast i form av gel som man lägger på tänderna. Ibland kombineras blekmedel med ljusbehandling eller laser. Behandlingen görs antingen på en tandvårdsmottagning eller hemma, men man ska alltid undersökas av tandläkare eller tandhygienist först. Tandblekning på egen hand sker på egen risk. Man kan inte själv på ett säkert sätt bedöma vilket medel som är lämpligt att använda, så den bedömningen bör överlåtas till utbildad tandvårdspersonal. Om man till exempel har tunn emalj, ilningar i tänderna, snusar eller röker bör man inte bleka tänderna. Man ska inte heller bleka tänderna om man är gravid eller ammar, eftersom det inte finns några undersökningar som visar hur barnet påverkas. Förberedelser Innan man låter bleka tänderna måste eventuella hål lagas och tandsten tas bort. Hur går behandlingen till? Om man ska bleka sina tänder hemma gör tandläkaren eller tandhygienisten en avgjutning av tänderna och tillverkar en plastskena. Den fyller man sedan själv med blekgel och använder en till två timmar om dagen eller på natten. Hur mår man efteråt? Det är vanligt att man får besvär med ilningar eller irriterat tandkött, men besvären försvinner oftast inom ett par dygn. För bästa resultat bör man inte äta eller dricka något med stark färg under behandlingen och några dagar efteråt. .

   

  implantat i samarbete med nobel biocare

  Nu växer Näsets Tandläkargrupp tack vare våra patienters varma rekommendationer.Vårt företag etablerades för 4 år sedan och har idag över 3000 aktiva patienter och vi välkomnar även nya patienter. Vi arbetar för öppenhet, kvalité, stressfri miljö och rimliga priser. I samarbete med Nobel Biocare kan vi nu erbjuda implantatkirurgi på vår klinik. Behandlingen hos oss är kvalitetssäkrad och samtliga personal vid Näsets Tandläkargrupp har genomgått utbildning på Nobel Biocare i Stockholm.

  Digital panorama

  Efter ombyggnad av vår praktik har vi även försetts med digital panoramaröntgenutrustning. Det innebär att vi kan röntga hela käken på samma gång och kan då få en översiktsbild som är ett viktigt komplement vid t ex implantatkirurgi, tandlossningssjukdomar och protetiska arbeten. <